Beleef Docfest, het documentaire film festival van Maastricht, binnen de muren van Lumière Cinema tijdens An Evening with Docfest! Een speciale avond met o.a. drie mooie documentaires, interessante DocTalks, muziek en bijzondere activiteiten in de foyer van Lumière.

 

Zaterdag 12 mei, vanaf 18:30 bij Lumière Cinema.

Documentaires

Voorfilm bij ‘Dreaming Murakami’

Vallen en opstaan

De gevluchte jongeren Abou, Benhur, Ibrahim, Mamin, Mohammed, Tanzid, Youssef, Zarah en Zeyad vertellen ieder op hun eigen manier over hoe zij omgaan met vriendschap, dromen en hun groei naar volwassenheid.

*In combinatie met een ticket (€8) voor ‘Dreaming Murakami’.

19:00 | Lumière Zaal 1

Dreaming Murakami

Mette Holm vertaalt al jaren het werk van de Japanse schrijver Haruki Murakami naar het Deens. In dit met zorg gemaakte inkijkje in haar leven wordt ze gevolgd naar Japan, terwijl ze werkt aan de vertaling van Kaze no uta o kike (Luister naar de wind), de debuutroman van de wereldberoemde schrijver.

21:15 | Lumière Zaal 1

The Rebel Surgeon

De rebelse chirurg Erik Erichsen is een man van de rechttoe rechtaan aanpak die geen tijd laat voor nuances of bureaucratie en in Ethopië een ziekenhuis opstart. Wat de medische wereld in Ethiopië mist aan apparatuur, maakt hij goed door de vrijheid om te improviseren, al dan niet met materiaal uit de lokale bouwmarkt.

Activiteiten en meer…

18:30 — 23:30 | Lumière Cinema | Vrij toegankelijk

Life Hack Wall

Geinspireerd door de documentaire The Rebel Surgeon, nodigen wij jou uit om jouw eigen life hacks met ons te delen op onze ‘Life Hack Wall’.

Pop-Up Bookstore

Speciaal voor An Evening with Docfest, verhuist Boekhandel Dominicanen eenmalig van kerk naar cinema. Met uiteraard het werk van Haruki Murakami in het assortiment.

Docfest 2018—2019

Nog niet bekend met Docfest, of benieuwd naar onze plannen voor de komende jaren? Wij presenteren ze doorheen de avond, en doorlopend in de Lumière-foyer.

Het Laagland 

De wereld is in beweging en theatergezelschap Het Laagland beweegt mee. Ze verkennen grenzen en onderzoeken de verbinding met ieder mens in deze veranderende wereld en de universele behoefte om — in alle hectiek — gezien en gehoord te worden. In de knusse foyer van Lumière wordt je uitgenodigd tot een ont-moeting met jezelf, met hen en elkaar.

In gesprek met…

O.a. Elbrich Fennema (vertaler Murakami-romans), Moos Pozzo (Stichting de Vrolijkheid), Wilbert Spaans (Maastricht UMC+).

Muziek

Jos Netto & Mohamad Garrout