29, 30 juni en 1 juli: Food Film Weekend Roermond

Tickets (€8,50) verkrijgbaar via www.ecicultuurfabriek.nl

Programma

Op 29, 30 juni en 1 juli organiseren we samen met ECI Cultuurfabriek en CineSud een weekend rondom eten en drinken, van vandaag en morgen. Van Ramen in Japan tot insecten en planten uit de berm. Of wordt het een proeverij van beroemde cocktails, een uitgebreid walking diner bij ONE of een proeverij met eetbare insecten.

Vrijdag 29 juni

18:30 | Opening Food Film Weekend met bubbels, macarons van DutchHomemade Roermond en DJ “Lepelkokkie” . Iedereen is welkom in de EXPO-ruimte  bij de filmzalen.
19:00 | Film: The Cakemaker Ticket €8,50
19:15 | Film: Schumann’s Bar Talk Ticket €8,50
21.00 | Cocktail Night, cocktails & fingerfood  i.s.m. Mr. Sammi. Bartender Sam bereidt 3 cocktails uit de film en legt uit wat er zo bijzonder aan is. Locatie: binnenplaats ECI, bij slecht weer binnen. Ticket: €23,50

Combiticket €29,50: Film Schumann’s Bar Talk en Cocktail Night 

Zaterdag 30 juni

19:15 | Zilverschoon  | Koken met planten uit de berm
Expeditie Zilverschoon koppelt de mens in de stad opnieuw met de natuur, en in het bijzonder met de wilde planten en ‘onkruid’ die voor de mens van levensbelang zijn: de eetbare. Eetbare natuur leren kennen, verzamelen en bereiden door bewoners van de stad, dat is de essentie van dit idee.

Expeditie Zilverschoon verzorgt een presentatie voor de film van 20.15. Janna Navis vertelt wat over drie planten uit de berm  die je kunt eten en die je ook in de buurt van de ECI kunt aantreffen. Esther van de Pas kookt live met een aantal planten en vraagt 2 mensen uit het publiek om mee te helpen. Aan het eind van de presentatie kan de voorste rij van het publiek proeven.  Ticket:  (€8,50)

20:00 | Film: Vleesverlangen/ Slagershart
Voorafgaand aan de film is er een interview over het thema wel of geen vlees. Ticket € 10,-      
20:15 | Film:  Love en Fungi Ticket € 8,50

Combitickets €15,- : Film (Love & Fungi of Vleesverlangen/Slagershart) + demonstratie Zilverschoon

Zondag 1 juli

12:00 | Walking Dinner bij ONE gecombineerd met de film Constructing Albert. Daarnaast een interview met Edwin Soumang en een rondleiding
door zijn moestuin. (€99,- reservering via Restaurant ONE)
15:30 | Insectenproeverij : Tasty Bugs Ticket € 15,-
16:30 | Film: Bugs Ticket € 8,50
Combiticket: Film Bugs en Insectenproeverij (€21,50)
16:35 | Film Ramen Heads Voorprogramma Dennis de Pijper legt uit hoe je gerechten fotografeert. Ticket € 8,50

Unlimited pas film is dit weekend niet geldig.

Documentaires

The Cakemaker

Duitsland, Israël | 104 min | Nederlands ondertiteld
Als de Israëlische Oren iets ergs overkomt, zoekt zijn geheime Duitse minnaar Thomas Orens gezin in Israël op. Maar Thomas vertelt hen niets over zijn relatie met Oren.

Schumann’s Bar Talk

Marieke Schroeder (Duitsland, 2008) | 98 min
De legendarische Duitse barman Charles Schumann reist de wereld over op zoek naar ‘s werelds beste bars. Schumann’s Bar Talks is niet alleen een ontdekkingsreis naar de mooiste bars in de wereld, maar ook naar de mensen die ze tot leven wekken, want elke bar heeft zijn eigen verhaal, of die nu in Tokyo, New York of Havana staat.

Vleesverlangen / Slagershart

Marijn Frank (Nederland) | 74 min 

Vleesverlangen, is de eerste bioscoopdocumentaire van Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde)  Vleesjunk Marijn probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie.

Slagershart (15″)
Jeugddocumentaire over de dertienjarige slagerszoon Wessel. Hij is trots op het familiebedrijf: het slachthuis en de slagerij. Wessel twijfelt over de toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn stoere vader en opa?

Love & Fungi

Jason Cortlund (Verenigde Staten, Polen) | 93 min
Tiffany Esteb en Jason Cortlund spelen de hoofdrollen in Love & Fungi. De speelfilm over liefde, eten, koken en de aantrekkingskracht van de natuur was een favoriet op vele festivals, onder meer in Rotterdam en bij de Gotham Independent Film Awards.

Bugs

Andreas Johnsen (Denemarken) | 85 min
Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachten? Het team van het Deense Nordic Food Lab (bekend van restaurant NOMA) reist in BUGS de wereld over op zoek naar de lekkerste insecten en recepten om deze op de kaart te zetten in de westerse wereld.

Ramen Heads (CFFF on tour)

Koki Shigeno (Japan) | 93 min
Duik met chef Tomita, beste ramen chef van Japan, in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. ‘Ramen heads’ reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Een bijzondere kijk op de cultuur rond het unieke en verleidelijke gerecht

Locatie

ECI cultuurfabriek
ECI 13, 6041 MA Roermond