27 Oktober 2017: Sittard (Filmhuis de Domijnen)

Open Air Cinema: neem je eigen dekentje mee!

Programma

18:00 Welkom!

Filmhuis de Domijnen

18:15 — 20:15 | Ontmoet het Laagland: stoel Laagland – ontmoeting met publiek en acteur van het laagland (1 persoon per keer)

18:45 | Korte documentaires Graaf Huyn College & Sint-Maartens College (CKV Docs)

19:30 | Film: Sinterklaas Bestaat

20.15 | Film: Gaza Surf Club

21.45 | Nagesprek met Ibrahim Arafat (Gaza Surf Club)

22:00 — 22:30 | Ontmoet het Laagland

Vanaf 22.30 | Live Muziek

Documentaires

Gaza Surf Club

Philip Gnadt & Mickey Yamine
Duitsland, Palestina & Verenigde Staten (2016)
Div. talen gesproken | Engels ondertiteld | 90 min
Surfer dudes in de Gazastrook dromen van het trotseren van hoge golven, maar in ‘s werelds grootste openluchtgevangenis is dit niet makkelijk. Wat voor velen een sportieve uitdaging op zee is, betekent voor de jonge bewoners van Gaza, behalve een ontsnapping aan de ellende van alledag, een uiting van hoop en tegendraadsheid. Te midden van de kapotgeschoten gebouwen en blokkades droomt de 23-jarige Ibrahim ervan een surfclub te beginnen in zijn woonplaats. Het importeren van een surfplank is echter al zo goed als onmogelijk. Ook de vijftienjarige Sarah is besmet geraakt met het surfvirus. De conservatieve gemeenschap waarin ze opgroeide vindt het echter onzedelijk voor vrouwen om te surfen. Sarah mag dus eigenlijk het water niet meer in. Ondanks alle obstakels toont de jeugd in Gaza zich veerkrachtig en vol lef. Ze trotseren niet alleen torenhoge golven, maar durven ook te hopen op een betere toekomst. Caught between Israel and Egypt, assailed by airstrikes and rockets, the Gaza Strip has been called “the world’s largest open-air prison.” But Gaza is also bordered by the Mediterranean, and the sea’s majestic white caps are drawing a new generation to the country’s coastline to taste freedom in the rolling surf. This heartfelt documentary from directors Philip Gnadt and Mickey Yamine takes us into the world of Gaza’s surfing enthusiasts and reveals a formidable resilience pulsing within a beleaguered population.

Sinterklaas Bestaat

Eva Nijsten, Nederland (2017)
Nederlands gesproken | 25 min
Taxichauffeur Marcel kijkt het hele jaar uit naar het moment waarop hij kan transformeren in zijn alter ego: Sinterklaas. In de rol van Goedheiligman verspreidt hij in Den Helder vreugde en cadeautjes. In een tijd waarin het steeds ingewikkelder wordt om een sprookje in stand te houden, is het telkens weer de vraag of het Marcel lukt om iedereen mee te nemen in de illusie. Niet alleen zijn eigen voorbereiding is van belang, ook zijn Pieten-team instrueert hij tot in de puntjes. Taxi driver Marcel looks forward to the moment he can transform into his alter ego: Sinterklaas. In the role of Goedheiligman he spreads in Den Helder joy and presents. At a time when it becomes increasingly complicated to maintain a fairy tale, it is always the question of whether Marcel succeeds in bringing everyone to the illusion. Not only his own preparation is important, he is also instructing his team to punch.

Locatie

Filmhuis De Domijnen
Ligne 3
6131 MT Sittard