20 september 2017: Maastricht UMC+

Docfest en het Maastricht UMC+ organiseren samen docfest on tour in het Maastricht UMC+. Het initiatief voor de samenwerking kwam van Stichting Buiten komt voorbij en resulteert op 20 september in een Docfest on Tour op deze zeer bijzondere locatie.

Geniet u van de documentaires The Island of All Together (overdag) en Singing with Angry Bird in de avond met ontvangst vanaf 18:30 uur. Muzikale omlijsting van Musica Voce.

Iedereen is van harte welkom!

Aanmelden
Vooraf je plekje al zeker stellen? Dat kan met een mailtje naar tickets@docfest.eu o.v.v. mumc. De entree en koffie/thee zijn gratis.

Dagprogramma

Greepzaal
10:30, 12:30 & 15:00 | De documentaire The Island of All Together

Avondprogramma

Poliplein
18:45 | Optreden Musica Voce
19:00 | Welkomstwoord door Onno Hoes (voorzitter Stichting Docfest) en Helen Mertens (raad van bestuur Maastricht UMC+)
19:15 | De documentaire Singing with Angry Bird
20:15 | Optreden van Bollywood in Maastricht

The Island of All Together

Philip Brink & Marieke van der Velden (2015) | Nederlands gesproken en ondertiteld | 23 min
Elke zomer reizen vele Europese toeristen naar het Griekse eiland Lesbos voor een zonnige vakantie. Tegelijkertijd maakten afgelopen jaar duizenden vluchtelingen vanuit Turkije de oversteek naar het eiland om een veilig heenkomen te zoeken binnen de Europese Unie. Filmmakers Philip Brink en Marieke van der Velden nodigden toeristen en vluchtelingen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Zittend op een bankje in het park of uitkijkend over de zee ontstonden er gesprekken over thuis, oorlog, liefde, auto’s en en muziek. De documentaire laat op ontroerende wijze zien wat er gebeurt als we de tijd nemen om mét elkaar te praten in plaats van over elkaar.

Singing with Angry Bird

Hyewon Jee (2016) | Div. talen gesproken | Nederlands ondertiteld | 59 min
Jae-Chang Kim is een temperamentvolle Koreaanse operazanger die door het leven gaat met de bijnaam Angry Bird. Vijf jaar geleden begon hij in de Indiase stad Pune het Banana Children’s Choir voor kinderen uit de sloppenwijk – niet om hen op te leiden tot professionele musici, maar om ze kennis te laten maken met muziek van buiten de sloppen. Het koor heeft het leven van de kinderen veranderd: het gaf ze zelfvertrouwen, structuur en bracht sommigen van hen zelfs in Korea. Toch zijn veel ouders niet overtuigd van de waarde van het koor, tot frustratie van Angry Bird. De film volgt hem een jaar lang in zijn poging de ouders te betrekken door hen ook te laten zingen en ze te laten repeteren voor een gezamenlijk concert met hun kroost. Het project drijft Angry Bird vaak tot wanhoop, want voor de ouders die met moeite het hoofd boven water houden, is werk altijd belangrijker. Toch lijkt muziek de kinderen en hun ouders te verbinden én te ontroeren. Een mooi contrast met de dagelijkse realiteit van de sloppen.